Kövessen bennünket!
Foglaljon hozzánk időpontot applikációnkkal vagy +36 20 280 3939 +36 20 412 6828

Szakterületeink

Neurológia

A neurológia (ideggyógyászat) a központi idegrendszer, a perifériás idegrendszer, az ideg-izom kapcsolat megbetegedésinek kezelését foglalja magában. A neurológiai betegségek (pl: stroke, Parkinson-kór, fejfájás szindrómák, migrén, sclerosis multiplex) nagy része rendszeres gondozást, időnkénti terápia-módosítást igényel.

Az idegrendszeri betegségek tünetei gyakran szerteágazóak, más szervrendszerek betegségével is összefüggésben állnak, emiatt a neurológusok a hatékony kezeléshez és a pontos diagnózishoz gyakran együttműködnek más területek szakembereivel, szakorvosaival.

A neurológiai megbetegedések rendkívül változatos panaszokkal és tünetekkel nyilvánulnak meg. A leggyakrabban a páciensek az alábbi tünettel fordulnak neurológushoz:

 • fájdalom (fejfájás vagy végtagfájdalom), 
 • szédülés, 
 • memóriazavar, 
 • beszédzavar, 
 • látászavar (kettőslátás, látótérkiesés), 
 • mozgászavar, járászavar.

A Tagore Medical Centerben az alábbi neurológiai vizsgálatok végezhetők: 

NEUROLÓGIAI SZAKVIZSGÁLAT

A neurológiai szakvizsgálat során szakorvosaink kikérdezik a pácienst a kezelést igénylő panaszai jellegéről, súlyosságáról és a megjelenés idejéről. Áttekintjük a releváns egyéni és családi kórtörténeti adatokat, korábbi vizsgálati eredményeket, leleteket. Egyeztetjük az eddig alkalmazott gyógyszeres kezeléseket, azok előnyös és esetlegesen kedvezőtlen hatásait.

Kérjük, minden alkalommal pontosan jegyezze fel az alkalmazott gyógyszeres kezelést a gyógyszer illetve hatóanyag pontos gyári nevének, dózisának és alkalmazás gyakoriságának rögzítésével!

A konzultációt követően a panaszok alapján fókuszált fizikális vizsgálat következik a klinikai jelek felismerésére, melyet a terápiás beavatkozások és kezelések elindítása, valamint a szükséges kiegészítő vizsgálatok indikálása követ.

NEUROLÓGIAI SZAKVIZSGÁLATI KONTROLL

Amennyiben 6 hónapon belül (rendelőnkben végzett neurológiai vizsgálatot követően), szükséges ismételt konzultáció, további szakvizsgálat, gyógyszeres terápia-módosítás vagy mellékhatás miatti egyeztetés, ezt neurológiai kontrollvizsgálat formájában veheti igénybe, kedvezményes áron.

TÁRSSZAKMÁKKAL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS KERETÉBEN VÉGZETT VIZSGÁLATOK

 • Kardiológiai szakvizsgálat, szívultrahang
 • 1-3-7 napos folyamatos EKG monitorozás (HOLTER EKG)
 • 1-3 napos folyamatos vérnyomás-mérés (ABPM)
 • 2 hetes EKG-ritmusnapló (WIWE)
 • Nyaki verőér (Carotis) Ultrahangvizsgálat  
Dr. Imre Piroska Neurológus osztályvezető főorvos
Értékelés: 4.85

Időpontfoglalás

Kedves Páciensünk!

Kérljük, kattintson az itt található gombra az online időpontfoglaláshoz.

Időpontfoglalás telefonon:
munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között lehetséges.

Telefonszám: 06 20 280 3939

Vissza
X Tagore Med - Széchenyi 2020