Kövessen bennünket!
Foglaljon hozzánk időpontot applikációnkkal vagy +36 20 280 3939 +36 20 412 6828

Szakterületeink

SARS-CoV-2 szűrés

A Tagore Medical Centerben az alábbi SARS-CoV-2 szűrővizsgálatokra van lehetőség:

 • PCR vizsgálat légúti mintából
 • Antigén teszt légúti mintából
 • Nagylaboros SARS-CoV-2 IgM szerológia vérmintából
 • Nagylaboros SARS-CoV-2 IgG szerológia vérmintából
 • Antitest gyorsteszt – a SARS-CoV-2 vírus fertőzés hatására képződött ellenanyagok vizsgálata vérplazmából

PCR VIZSGÁLAT

Az akkreditált laborban készített PCR vizsgálat a fertőzést követően a lehető legkorábbi időpontban, nagy biztonsággal jelzi a vírus örökítő anyagának (RNS) jelenlétét a szervezetben. A PCR vizsgálat a fertőzést követő 2-3 naptól már megbízhatóan detektálja a vírust.

Orr és garatnyálkahártyából történik a mintavétel, melyet megelőző 2 órában nem tanácsos étel-, italfogyasztás, dohányzás.

Az eredmény a mintavételt követő 48 órán belül elkészül. Leletet emailben küldjük el az Önök részére, valamint az Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) is elérhetővé tesszük. Pozitív eredmény esetén a népegészségügyi hivatal részére - jelentési kötelezettségünknek megfelelően – jelentjük az adatokat.

A teszt elvégzése nagy segítséget jelenthet a lakosság és munkáltatók részére, hiszen a fertőzés korai kiszűrésével a fertőzésgyanús személyek idejében elkülöníthetők, így lehetővé válik egy adott családi vagy munkavállalói közösségben a betegség terjedésének megakadályozása. Továbbá bizonyos egészségügyi beavatkozások elvégzése előtt, és esetenként határátlépésnél is szükséges a negatív PCR eredmény megléte.

 • A PCR vizsgálat ára: 19 500 Ft (hatósági ár) 16 500 Ft*
 • Angol nyelvű PCR lelet felára: 3 000 Ft

* A megjelölt kedvezményes ár csak a december 6. utáni előjegyzésekre, rendelőnkben történő mintavételre vonatkozik, 2021.12.31-ig érvényes.

ANTIGÉN GYORSTESZT (Abbott Panbio COVID-19 Ag)

Az amerikai Abbott gyógyszercég által kifejlesztett Covid-19 Ag antigén gyorsteszt a fertőzést okozó vírus antigénjét mutatja ki. Az antigén gyorsteszt célja, hogy tünetes egyéneknél gyorsan és hatékonyan igazolja az új típusú koronavírus-fertőzés tényét (SARS-CoV2). Jellemző tünetek (köhögés, láz/hőemelkedés, szaglásvesztés, fulladás) megléte esetén a módszer pontossága kiváló (>95%). Pozitív esetben a vizsgált egyénnél PCR teszt megerősítésre nem szükséges.  Ez esetben a karanténszabályok lépnek életbe. A negatív eredmény viszont nem zárja ki a vírus-hordozás lehetőségét, melyhez kapcsolódóan a PCR teszt elvégzése javasolt. 

Orrnyálkahártyából történik a mintavétel, melyet megelőző 2 órában nem tanácsos étel-, italfogyasztás, dohányzás.

Az eredmény a mintavételt követő 15 percen belül elkészül. Leletet elektronikusan emailben küldjük el az Önök részére, valamint az Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) elérhetővé tesszük a háziorvos és a népegészségügyi hivatal számára. 

 • Az antigén vizsgálat ára: 10 000 Ft
 • Angol nyelvű lelet felára: 3 000 Ft

 

NAGYLABOROS IGM SZEROLÓGIA TESZT

2020. szeptember 9-től elérhető a Tagore Medical Centerben a nagylaboros, 100 % pontosságú ls specificitású korai típusú fertőzést mutató IgM antitest elemzés. A mintavétel előnye, hogy ehhez egy cső vérminta szükséges, ezért nem szükséges a légúti mintavétel kellemetlenségeit kiállni. A módszerrel az IgM antitest vérszintje pontosan meghatározható, mely a fertőzést követően 6-7 nappal kezd megjelenni abban az esetben, ha a vírus az immunrendszer speciális vírusellenes sejtjeivel kapcsolatba kerül.

 • A teszt ára: 15 000 Ft 
 • A teszt ára most akciósan: 12 000 Ft
 • IgM és IgG antitest elemzés csomagáron:  19 000 Ft

 

NAGYLABOROS IGG SZEROLÓGIA TESZT

A SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai vizsgálat a fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni 2-3 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható.

Emellett az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből, és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen, és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

 • A teszt ára: 15 000 Ft 
 • A teszt ára most akciósan: 12 000 Ft
 • IgM és IgG antitest elemzés csomagáron:  19 000 Ft

 

ANTITEST GYORSTESZT

A SARS-COV-2 VÍRUS FERTŐZÉS HATÁSÁRA KÉPZŐDÖTT ELLENANYAGOK VIZSGÁLATA VÉRPLAZMÁBÓL

A gyorsteszt célja, hogy a koronavírus-fertőzés hatására a szervezet immunrendszere által termelt ellenanyagok jelenlétét kimutassa a vizsgált személyben. Az ellenanyagok jelenléte korábbi koronavírus-fertőzésre utal.

A vizsgálat információt adhat tünetmentesen átvészelt fertőzésről, vagy bizonytalan tünetekkel bíró egyének teljes gyógyulásuk után tisztázhatják korábbi betegségük okát. A teszt nem magát a vírust, vagy örökítő anyagát (RNS) mutatja ki, ezért nem alkalmas a pillanatnyi fertőzés kimutatására.

Azon személyek, akiknél IgG típusú, késői antitestek vannak jelen, védettséget mutatnak az újabb fertőzésekkel szemben, és biztosan képesek a betegség súlyosabb szövődményekkel járó formáit elkerülni. Emellett az a személy, aki antitestet hordoz, mások életét is megmentheti azáltal, hogy a vérplazmájából kivont antitestekkel súlyos állapotú COVID-19 betegeket lehet meggyógyítani. Ha Ön IgG típusú antitest-hordozó, saját vérplazmájával akár életeteket menthet!

A Tagore Medical Centerben csak olyan Európai CE jeggyel és Magyar OGYÉI engedéllyel rendelkező, bevizsgált gyorstesztet alkalmazunk, melyek érzékenységét és pontosságát korábban bevizsgálták. Jelenleg két típust tartunk erre megfelelőnek: Clungene® COVID-19 IgG/IgM Rapid Test és a Cellex® qSARSCoV-2 IgG/IgM kazettás gyorsteszt.  

 • A teszt ára: 12 000 Ft
 • A teszt ára most akciósan: 10 000 Ft

 

SARS-COV-2 SZŰRŐVIZSGÁLATRA VALÓ BEJELENTKEZÉSHEZ ELŐZETES TELEFONOS IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES:

+36 20 280 3939

 

Időpontfoglalás

Kedves Páciensünk!

Kérljük, töltse ki a lenti űrlapot és kollégánk 24 órán belül visszahívja a pontos időpont egyeztetés végett.

Időpontfoglalás telefonon a 06 20 280 3939 számon lehetséges.

 

 

 

 

 

Vissza
X Tagore Med - Széchenyi 2020