Kövessen bennünket!
Foglaljon hozzánk időpontot applikációnkkal vagy +36 20 280 3939 +36 20 412 6828

Szakterületeink

Dietetikai tanácsadás

A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel – ezen belül anatómiai, élettani és belgyógyászati ismeretekkel rendelkezik. Munkáját a belgyógyász, diabetológus, endokrinológus szakorvosokkal szoros együttműködésben végzi.

Feladata az egészséges vagy betegséggel élő páciensek táplálás terápiájának kialakítása, tehát nem csak a már kialakult panaszok kezelése, hanem a megelőzés, és a korszerű táplálkozási elvek megismertetése is.

 

 

 

A dietetikai konzultáció megközelítőleg 1 órát vesz igénybe, mely során a páciens részletes táplálkozási anamnézisével és panaszainak megismerésével foglalkozunk. Ezt követően  átbeszéljük az adott étrend kihívásait valamint javaslatot teszünk, hogy milyen étkezést szükséges kialakítani és azt hogyan lehetséges kivitelezni a mindennapokban. A konzultáció végére a páciens tiszta képet kap arról, hogyan szükséges táplálkoznia a betegségei, egyéni kihívásai fényében, melyet követően el tud indulni a változás útján. Nagyon fontos, hogy a páciens a konzultációra hozza magával a korábbiakban készült egészségügyi dokumentációit, korábbi labor eredményeit, szedett gyógyszer és étrend kiegészítő listát, hogy teljes képet kapjunk és minél pontosabban tudjuk kidolgozni a személyre szabott étrendet. Fontos, hogy lépésenként haladjunk, kitűzzük a célt és fokozatosan érjük el a kívánt eredményt.

 

Az első konzultációt követően mindenképpen érdemes egy, szükséges esetén több kontroll alkalmat beiktatni a tanácsadási folyamatba, hogy át tudjuk beszélni az elért eredményeket, azokat a nehézségeket, amelyek esetleg gátolták a diéta megvalósulását, és hosszú távon kiküszöböljük  a nehézségeket.

 

Mi történik a dietetikai konzultáció során?

 

A dietetikai konzultáció a páciens részletes táplálkozási anamnézisével és panaszainak ismertetésével kezdődik. Átbeszéljük az adott étrend kihívásait és azt, hogy milyen étkezési rutint javasolt kialakítania, illetőleg hogyan lehet azt kivitelezni a mindennapokban. A konzultáció végére a páciens egy részletes képet kap arról, hogyan ajánlott táplálkoznia a betegségei, egyéni kihívásai fényében, s melynek segítségével el tud indulni a változás útján.

 

A következő panaszokkal javasolt felkeresni a dietetikust:

 

  • Diabetes mellitus I-II.

  • Szív- és érrendszeri megbetegedések

  • Emésztőrendszeri megbetegedések (IBS, Crohn, Colitis ulcerosa, reflux)

  • Endokrinológiai megbetegedések (inzulinrezisztencia, pajzsmirigy működés zavarai)

  • Gyermekvállalási célok elősegítése kapcsán

  • Várandósság alatti táplálkozás

  • Hozzátáplálás

  • Testsúly optimalizálás

  • Autoimmun megbetegedések

Spindler Eszter Dietetikus, mentálhigiénés szakember
Értékelés: 5

Időpontfoglalás

Kedves Páciensünk!

Kérljük, kattintson az itt található gombra az online időpontfoglaláshoz.

Időpontfoglalás telefonon:
munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között lehetséges.

Telefonszám: 06 20 280 3939

Vissza
X Tagore Med - Széchenyi 2020