H-8230 Balatonfüred, Gyógy tér 3.
Időpontfoglalás (H-P: 09-17h): +36 20 280 3939

Szolgáltatásaink

Orvos-esztétika

Az orvos-esztétika a megjelenés szépítésével, az esztétikai problémák megszüntetésével, illetve a természetes öregedési folyamatok lassításával foglalkozó tudomány. A beavatkozásokat minden esetben személyes konzultáció, állapotfelmérés és tájékoztatás előzi meg, melynek keretében a szakorvos segít eldönteni, hogy az adott problémára mi a legmegfelelőbb kezelési eljárás. A beavatkozás után a páciensek nem csak testileg újulhatnak meg, a szép és fiatalos külső az önbizalmat is nagyban növeli.

 

A Tagore Medical Centerben az alábbi orvos-esztétikai szolgáltatások érhetők el:

  • Plasztikai műtét előtti szakorvosi konzultáció és kontrollvizsglatok
  • Hyaluronsavas ránc-, illetve ajakfeltöltés
  • Plasmage kezelés

 

Plasztikai műtét előtti szakorvosi konzultáció és kontrollvizsgálatok

Mellnagyobbítás előtti szakorvosi konzultáció

A nők esetében a legkeresettebb plasztikai eljárás a mellnagyobbítás, mivel a mellek mérete, formája az önbizalomra, az életminőségére is kihat. Gyakori problémát jelent a mellek állományának eltűnése, melynek hátterében állhat hormonális változás, vagy örökölt, alkati tényező, de sokan a szülés, szoptatás után döntenek a korrekciós műtét mellett. A mellnagyobbítás során implantátum kerül beültetésre, melynek kiválasztása közösen történik a személyes konzultáción. Ezt követően a páciensnek szűrővizsgálatokon szükséges részt vennie. A beavatkozásra budapesti magánklinikán kerül sor.

Mellfelvarrás előtti szakorvosi konzultáció

A mellekben található kötőszövetek az idő múlásával megereszkednek, rugalmasságukat elvesztik, ennek hatására meglazulnak a szalagok, megnyúlik a bőr, és a mell elveszti a formáját. Hormonális változások, örökölt adottságok, szülés és szoptatás, valamint a hízás és fogyás is előidézheti. A konzultáció során a szakorvos a fizikai vizsgálat mellett részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról és az ahhoz szükséges, teljeskörű kivizsgálásokról.

Mellkisebbítés – nőknek és férfiaknak

A túl nagy mellek is okozhatnak lelki problémákat, önértékelési zavart, illetve hát-, váll- és derékfájdalmakat. A mellek mérete műtéti beavatkozással kisebbíthető nők és férfiak számára is.

Arcplasztika előtti szakorvosi konzultáció

Az arcon válnak legelőször láthatóvá az öregedés jelei, itt jelennek meg az első ráncok. Egy részük sok esetben feltöltéssel eltüntethető, a mélyebb ráncok arcplasztika segítségével korrigálhatóak.

Szemhéjplasztika előtti szakorvosi konzultáció

Ha a szemhéjak bőre elvékonyodik, megjelennek a ráncok, illetve a szarkalábak. A felső szemhéj bőrének megereszkedése kihat az önbizalmunkra, és a látásban is korlátozhat. Az alsó szemhéjak megereszkedésével a szemkörnyék válik ráncossá, illetve az ún. „táskás szemek” állandó fáradtság, kialvatlanság hatását keltik.

Orrplasztika előtti szakorvosi konzultáció

Az orr életünk végéig nőhet, így akinek nagyobb méretű az orra, annak az idő előrehaladtával még zavaróbb lehet ez a változás. A legjellegzetesebb probléma, mellyel plasztikai sebészhez fordulnak a páciensek: a ferde, nagy, horgas, és a nyerges orr.

Fülplasztika előtti szakorvosi konzultáció

A fülplasztika segítségével lehetőség van az aránytalan füleket korrigálni, a fülcimpák méretét kisebbíteni vagy rekonstruálni a kagylóívet. A fülplasztika már kamaszkortól végezhető, hisz ebben az életszakaszban a porc és a fülkagyló rugalmasabb.

Korrekciós esztétikai műtét előtti szakorvosi konzultáció

Előfordulhat, hogy a plasztikai műtét után fellépő szövődmények, a külső körülmények vagy a nem megfelelő időpontban elvégzett operáció nem hozza meg a várt eredményt. Ebben az esetben javasolt a kezelt területet felülvizsgáltatni, és elvégeztetni az esztétikai helyreállítást.

 

Hyaluronsavas ránc-, illetve ajakfeltöltés

Ráncfeltöltés

Az idő múlása során folyamatosan csökken a kollagén-szint, ami a bőr megereszkedéséhez vezet. Ennek jelei az arcon jelennek meg először, a bőr elvékonyodik, ráncok, redők jelentkeznek, melyek egyre jobban mélyülnek. A természetes öregedési folyamat azonban jelentős mértékben lassítható! Az injekciós technikával végzett, hyaluronsavas ráncfeltöltés az orvos-esztétika egyik leggyakoribb és legkíméletesebb beavatkozásainak egyike. A feltöltés során a statikus ráncokba juttatja a szakorvos a hyaluronsavat, melynek következtében a ráncok eltűnnek, így az arc megfiatalodik. A rendelőben használt Teosyal, illetve Renée termékek maximálisan biztonságosak.

Ajakfeltöltés

A beavatkozással az ajkak kontúrjának hangsúlyozása, a volumenének növelése, vagy az esetleges asszimetriák megszüntetése a cél. Az ajak környéke nagyon érzékeny, így a Teosyal, illetve Renée termékekkel való feltöltés előtt helyi érzéstelenítést alkalmaz a szakorvos. A beavatkozás gyors, fájdalommentes és biztonságos, az eredmény 1,5-2 évig is tarthat.

 

Plasmage kezelés

A Plasmage kezelés olyan nem invazív orvos-esztétikai kezelés, mellyel visszanyerhető a fiatalos, probléma-, és ráncmentes arcbőr. Megoldás lehet az arc megfiatalítására, a ráncok számának csökkentésére, de olyan bőrproblémák esetén is gyors segítséget jelent, mint a szemölcsök, fibrómák vagy aknék. A kezelés általában 15-30 percig tart, látható eredménye pedig kb. 6-8 hét múlva lesz.

Mikor javasolt a Plasmage kezelés?

Megereszkedett szemhéj esetén

A megereszkedett szemhéj vagy az alsó szemhéjon felgyülemlett bőr nem csak esztétikai probléma, hisz a későbbiekben látásproblémákhoz is vezethet. A pácienst zavarhatja a szabad látásban, a szemüveg-, vagy kontaktlencse-használatban. A kezelés helyreállítja a nem kívánt elváltozásokat, és szebbé varázsolja a szem környékét, így egyrészt helyreállító, másrészt kozmetikai (esztétikai) eljárásnak is tekinthető.

Ráncok ellen

A ráncosodás az öregedéssel járó természetes folyamat, melynek során a bőr elvékonyodik, szárazabb lesz, és fokozatosan veszít rugalmasságából. Az életmód mellett a genetikai tulajdonságok is befolyásolják azt, hogy a ráncok hol és mikor jelentkeznek. A Plasmage kezelés csökkenti a ráncok számát, fiatalos, üde arcbőrt eredményez.

Bőrfiatalítás

Ha a bőr hosszú időn keresztül ki van téve az UV-sugárzás káros hatásának, romlik a szerkezete, bizonyos fokú depigmentáció és hajszálértágulat jelentkezhet, illetve erősen ráncosodik. A kezelés segít visszanyerni a bőr rugalmasságát, telítettségét, hatására fiatalosabb lesz a megjelenés.

Xanthelasma palpebrarum esetén

xanthelasma palpebrarum a felső és az alsó szemhéjakon általában szimmetrikusan megjelenő sárgás, többszörös, lapos, bársonyos felszínű csomó. Jellemzően a szemzug közepén jelennek meg, és fokozatosan terjednek tovább.

Fibrómák esetén

A fibróma általában bőrszínű, 1-5 milliméteres sejtburjánzás, ami egy kocsánnyal kapcsolódik a bőrhöz. Jellemzően olyan helyeken jelenik meg, ahol a bőr meggyűrődik: a szemhéjon, a szem körül, a nyakon, a hónaljban, a lágyékon és a mellkas felső részén.

Májfoltok esetén

A lentigo olyan pigmentált folt, amely jól láthatóan, éles kontúrral tér el a környező bőrfelülettől. Általában évek alatt fejlődik ki, de akár robbanásszerűen is megjelenhet a bőrön, a barnától egészen feketéig terjedő színekben.

Szemölcs esetén

Szemölcs leggyakrabban a kézen és az ujjakon, csoportosan, vagy vonalszerű elrendeződésen jelentkezik.

Aknék esetén

Az aknék megjelenése a 16-17 éves fiúk esetében 85-100%, az ugyanilyen korú lányoknál 83-85%. Ez a gyakran előforduló, zavaró bőrbetegség maradandó hegeket és elváltozásokat okozhat. Az aknék és az utánuk maradt hegek súlyos lelki problémákat eredményezhetnek tinédzser és felnőttkorban.

Hegek eltüntetésére

A sebészeti beavatkozás vagy baleset után maradt hegek ellen is alkalmazható a Plasmage kezelés.

Hogyan zajlik a Plasmage kezelés?

A kezelésre szinte mindenki alkalmas, de a beavatkozást minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg. A kezelni kívánt területen érzéstelenítő krémet alkalmaz a szakember, majd 25-30 perc elteltével elkezdődik a Plasmage kezelés, melynek során 1-3 mm-es távolságban apró pontonként kezeli a bőrt. Ez a kezelés típusától függően 15-30 percig tart. A plazma segítségével azonnal elindul a bőr rostjainak újrarendeződése, miközben az alatta található kötőszövet nem sérül.  A kezelés során keletkezett pörkök 5-7 napon belül esnek le, a bőr 6-8 hét után teljesen megújul.

Tanácsok a Plasmage kezelés után

A kezelés után 1-2 hétre van szükség a teljes gyógyulásig a beavatkozás típusától függően, erről minden esetben a szakorvos ad pontos tájékoztatást. Általánosságban elmondható, hogy a Plasmage kezelés után 2-3 napig nem javasolt smink használata, illetve fokozott izzadással járó sporttevékenységek végzése. A szoláriumozás kerülendő 7-8 hétig, és minimum egy hónapig javasolt magas faktorszámú napvédő krém rendszeres használata.

 

 

 

 

 

Dr. Gerencsér Kinga Bőrgyógyász, kozmetológus főorvos
Értékelés: 4.9
Dr. Tamás Róbert Plasztikai sebész főorvos
Értékelés: 5
Vissza
Időpontfoglalás (H-P: 09-17h)