Kövessen bennünket!
Foglaljon hozzánk időpontot applikációnkkal vagy +36 20 280 3939 +36 20 412 6828

Plasmage kezelés

A Plasmage kezelés olyan nem invazív orvos-esztétikai kezelés, mellyel visszanyerhető a fiatalos, probléma-, és ráncmentes arcbőr. Megoldás lehet az arc megfiatalítására, a ráncok számának csökkentésére, de olyan bőrproblémák esetén is gyors segítséget jelent, mint a szemölcsök, fibrómák vagy aknék. A kezelés általában 15-30 percig tart, látható eredménye pedig kb. 6-8 hét múlva lesz.
 

Mikor javasolt a Plasmage kezelés?

Megereszkedett szemhéj esetén
A megereszkedett szemhéj vagy az alsó szemhéjon felgyülemlett bőr nem csak esztétikai probléma, hisz a későbbiekben látásproblémákhoz is vezethet. A pácienst zavarhatja a szabad látásban, a szemüveg-, vagy kontaktlencse-használatban. A kezelés helyreállítja a nem kívánt elváltozásokat, és szebbé varázsolja a szem környékét, így egyrészt helyreállító, másrészt kozmetikai (esztétikai) eljárásnak is tekinthető.

Ráncok ellen
A ráncosodás az öregedéssel járó természetes folyamat, melynek során a bőr elvékonyodik, szárazabb lesz, és fokozatosan veszít rugalmasságából. Az életmód mellett a genetikai tulajdonságok is befolyásolják azt, hogy a ráncok hol és mikor jelentkeznek. A Plasmage kezelés csökkenti a ráncok számát, fiatalos, üde arcbőrt eredményez.

Bőrfiatalítás
Ha a bőr hosszú időn keresztül ki van téve az UV-sugárzás káros hatásának, romlik a szerkezete, bizonyos fokú depigmentáció és hajszálértágulat jelentkezhet, illetve erősen ráncosodik. A kezelés segít visszanyerni a bőr rugalmasságát, telítettségét, hatására fiatalosabb lesz a megjelenés.

Xanthelasma palpebrarum esetén
xanthelasma palpebrarum a felső és az alsó szemhéjakon általában szimmetrikusan megjelenő sárgás, többszörös, lapos, bársonyos felszínű csomó. Jellemzően a szemzug közepén jelennek meg, és fokozatosan terjednek tovább.

Fibrómák esetén
A fibróma általában bőrszínű, 1-5 milliméteres sejtburjánzás, ami egy kocsánnyal kapcsolódik a bőrhöz. Jellemzően olyan helyeken jelenik meg, ahol a bőr meggyűrődik: a szemhéjon, a szem körül, a nyakon, a hónaljban, a lágyékon és a mellkas felső részén.

Májfoltok esetén
A lentigo olyan pigmentált folt, amely jól láthatóan, éles kontúrral tér el a környező bőrfelülettől. Általában évek alatt fejlődik ki, de akár robbanásszerűen is megjelenhet a bőrön, a barnától egészen feketéig terjedő színekben.

Szemölcs esetén
Szemölcs leggyakrabban a kézen és az ujjakon, csoportosan, vagy vonalszerű elrendeződésen jelentkezik.

Aknék esetén
Az aknék megjelenése a 16-17 éves fiúk esetében 85-100%, az ugyanilyen korú lányoknál 83-85%. Ez a gyakran előforduló, zavaró bőrbetegség maradandó hegeket és elváltozásokat okozhat. Az aknék és az utánuk maradt hegek súlyos lelki problémákat eredményezhetnek tinédzser és felnőttkorban.

Hegek eltüntetésére
A sebészeti beavatkozás vagy baleset után maradt hegek ellen is alkalmazható a Plasmage kezelés.


Hogyan zajlik a Plasmage kezelés?

A kezelésre szinte mindenki alkalmas, de a beavatkozást minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg. A kezelni kívánt területen érzéstelenítő krémet alkalmaz a szakember, majd 25-30 perc elteltével elkezdődik a Plasmage kezelés, melynek során 1-3 mm-es távolságban apró pontonként kezeli a bőrt. Ez a kezelés típusától függően 15-30 percig tart. A plazma segítségével azonnal elindul a bőr rostjainak újrarendeződése, miközben az alatta található kötőszövet nem sérül.  A kezelés során keletkezett pörkök 5-7 napon belül esnek le, a bőr 6-8 hét után teljesen megújul.


Tanácsok a Plasmage kezelés után

A kezelés után 1-2 hétre van szükség a teljes gyógyulásig a beavatkozás típusától függően, erről minden esetben a szakorvos ad pontos tájékoztatást. Általánosságban elmondható, hogy a Plasmage kezelés után 2-3 napig nem javasolt smink használata, illetve fokozott izzadással járó sporttevékenységek végzése. A szoláriumozás kerülendő 7-8 hétig, és minimum egy hónapig javasolt magas faktorszámú napvédő krém rendszeres használata.

X Tagore Med - Széchenyi 2020