Kövessen bennünket!
Foglaljon hozzánk időpontot applikációnkkal vagy +36 20 280 3939 +36 20 412 6828

Blog

dr. Hermányi Zsolt: a tartós fogyáshoz szükséges a páciens együttműködése is!

 

Tapasztalataink alapján a Tagore Medical Center diabetológiai és endokrinológiai szakrendeléseit a leggyakrabban testsúly problémákkal keresik fel pácienseink. A szakorvosi kezelések menetéről dr. Hermányi Zsolt belgyógyász, diabetológus, endokrinológus főorvost kérdeztük:

A túlsúly hazánkban is népbetegségnek számít. Szerepe nemcsak a cukorbetegség kialakulásának felgyorsításában van, hanem a vezető halálokként nyilvántartott szív,- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kiemelt kockázati tényezője is.

Így az ideális testsúly elérése népegészségügyi kérdés, de egyénre szabottan az egyik legfontosabb célja is kell, hogy legyen az egészségügyi ellátásnak.

Köztudottan az étkezés a legkisebb energiabefektetéssel járó legnagyobb élvezet, ezzel ellentétben a fogyás a legnagyobb kihívások egyike. Szakszerű segítség nélkül leggyakrabban kudarccal, sőt a jojó effektus szabályai szerint inkább további testsúlyfelvétellel jár.

Szakrendelésünkön endokrin, és anyagcsere kivizsgálást követően egyénre szabottan indítjuk el a testsúlycsökkentés irányába betegeinket. A fogyás teljes folyamatát mind pszichésen, mind endokrinológiailag végigkövetjük, dietetikusunk segítségét is igénybe véve.

Közösen elért sikereinkről így számol be egy kedves betegünk, Borosné Lampert Zsuzsanna:

„2021-ben kerestem meg Hermànyi főorvos urat a pajzsmirigy eltàvolítàs utàn 94kg-mal. Magas vérnyomàssal, magas koleszterinnel, cukorbetegséggel. 7 hónap alatt sikerült 52 kg-ra fogyni. Nem kell semmilyen gyógyszert szednem. Életminőségem teljesen megvâltozott. Nyugdíj mellett teljes munkaidőben dolgozom.

Köszönet érte.

Rendszerességgel jàrok vissza a megerősítés, és a hormon ellenőrzése miatt. Most 54kg vagyok.”

Amennyiben Ön is szívesen megosztaná sikertörténetét, kérjük küldje el nekünk az info@tagoremed.hu email címre.

X Tagore Med - Széchenyi 2020