H-8230 Balatonfüred, Gyógy tér 3.
Időpontfoglalás (H-P: 09-17h): 06 20 280 3939

Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika segítségével korrigálható a szem körül megereszkedett bőr, és a duzzadt, táskás szem – a változás gyors és látványos, a megfiatalodott tekintet pozitív előnyeit pedig hosszan élvezheti!

Az alsó és felső szemhéj bőre nagyon vékony, a bőr alatti kötőszövetben pedig kevés a kötőszöveti rost, ezért a külső hatások és az öregedés folyamata miatt ezen a területen meglehetősen korán jelentkezhetnek különböző esztétikai panaszok. A bőr öregedésével elkerülhetetlen a szem környéki támasztórendszer megereszkedése, ami ráncosodással és duzzanattal, puffadtsággal és az ún. „táskák” megjelenésével is járhat. Ha a bőr elvékonyodik és lógni kezd, az nem csak esztétikai problémát jelenthet, hanem az esetek jelentős részében zavarja a látást és a sminkelésben is nehézséget okozhat.

Ha a szemhéjplasztika mellett dönt, végleg búcsút vehet a duzzadt, táskás szemektől, és a megereszkedett szemhéjtól!

Felső szemhéjplasztika

Abban az esetben javasolt a plasztikai műtét, ha a felső szemhéj bőre megnyúlt, ráncos, esetleg a szempillasoron túlérve már a látást is zavarja. A felső szemhéj áthajlási redőjében vezetett metszés segítségével tudja a plasztikai sebész a felesleges bőrt és zsírszövetet eltávolítani.

Alsó szemhéjplasztika

Az alsó szemhéj esetében elsősorban a bőr ráncossága és a „táskák” megjelenése miatt fordulnak a páciensek plasztika sebészhez. Ez esetében a műtéti metszést közvetlenül az alsó pillasor alatt vezeti az orvos, így az alig észrevehető heggel gyógyul. A műtét végén szemhéjanként egy varrattal történik a sebzárás, valamint egy papírszerű sebtapasszal, ami 4-5 nap múlva eltávolítható.

Hogyan zajlik a szemhéjplasztikai műtét a Tagore Medical Centerben?

A műtétet minden esetben plasztikai sebészi konzultáció előzi meg. Az állapotfelmérést követően a páciens elmondja, milyen eredményt vár a műtéttől, a plasztikai sebész pedig részletesen, érthetően elmondja mindazokat a lehetőségeket, melyeket a műtét nyújthat, és a lehetséges mellékhatásokról, a gyógyulási időről is tájékoztatást ad. A szemhéjplasztika célja a fiatalosabb megjelenés, az esztétikai és funkcionális helyreállítás, a szem körüli szövetek és forma eredeti állapothoz közeli műtéti rekonstrukciója.

A beavatkozás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben történik. A felső szemhéj esetén körülbelül 1 órát, míg alsó-felső szemhéj együttes elvégzése esetén megközelítőleg 2 órát vesz igénybe a műtét. A beavatkozás végén úgynevezett ragasztókötést helyezünk fel, ezzel akadályozva a fertőzéseket és az ödémák képződését. A duzzanatot hűsítő borogatással kezeljük.

A szemhéjplasztika után előfordulhat enyhe duzzanat vagy véraláfutás. Nagyon ritka esetben sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, hegképződés lehetséges. A plasztikai sebészeti műtétet követő néhány hétben kerülni kell az erős fizikai aktivitást, testmozgást, hajolgatást valamint kerülni kell az erős napfényt 2 hónapon keresztül. Hölgyek számára ez alatt az idő alatt smink használata sem megengedett. Varratszedésre az 5-7. napon kerül sor. Kontroll vizsgálatok az 5., szükség esetén a 14. napon, ezt követően pedig félévente esedékesek.

Kérjük, hogy a műtétet megelőző konzultációra jól kontrollált alapbetegségei esetén a legfrissebb leleteit hozza magával.

Mikor látható a végleges eredmény?

A műtéti hegek pár hét után már alig vehetők észre, 3-4 hónap után teljesen eltűnnek. A szemhéjak végleges állapota várhatóan 2-3 hónap múlva alakulnak ki, bár az eredmény az esetek jelentős részében, szinte minden esetben már néhány hét után nagyon szépen látszódik.  A műtét ismétlése 10-15 év múlva válhat esedékessé.

Hogy milyen előnyökkel jár a beavatkozás?

  • Üdébbé válik a tekintet a lógó szemhéj nélkül.
  • Eltűnnek a szem alatti könnytáskák.
  • Fiatalos, kipihent lesz a megjelenés.
  • Biológiai korából 6-8 évet letagadhat.
  • Könnyebben sminkelhető a szem.
  • Megszűnnek a látási nehézségek, növekszik a látótér.

Jelentkezzen be most konzultációra plasztikai sebész szakorvosunkhoz!

Szemhéjplasztika ár 320.000 Ft helyett most 290.000 Ft!

 

Időpontfoglalás (H-P: 09-17h)