Kövessen bennünket!
Foglaljon hozzánk időpontot applikációnkkal vagy +36 20 280 3939 +36 20 412 6828

Blog

November: a prosztatarák elleni küzdelem hónapja, illetve mi is pontosan a "Movember" mozgalom

A Movember elnevezés világszerte minden év novemberében megrendezésre kerülő kampányt jelent. Célja, hogy résztvevői minden év november hónapjában bajusznövesztéssel hívják fel a férfiak figyelmét az egészségmegőrzés, valamint a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére. A Movember mozgalom Ausztráliából indult el 1999-ben, és néhány év alatt világszintű kampánnyá nőtte ki magát. Akik részt vesznek a mozgalomban, megfogadják, hogy november folyamán nem borotválkoznak és bajuszt növesztenek, amit „kitűzőként” hordva szeretnék felhívni a figyelmet a férfiak egészségére. Magyarországon 9 éve indították útjára az első Movember kampányt.

 

A Tagore Medical Centerben szívügyünknek tekintjük a folyamatos szűrővizsgálatokat, amelyekkel a daganatos elváltozásokat korai szakban felismerhetjük, így a betegség optimális kezelése kuratív célzattal kezdődhet. Az időben felfedezett, korai stádiumú daganatos megbetegedések kezeléséről általánosságban elmondható, hogy drasztikusan emelik a betegek minőségi túlélésének, akár a teljes gyógyulásának esélyét!

A prosztatarák többnyire tünetmentes, szűrővizsgálatokkal azonban időben felfedezhető, kialakult és korán felfedezett esetben pedig jó eséllyel gyógyítható. A megelőzés érdekében 40 éves kor felett évenkénti urológiai vizsgálat, 45 év felett pedig a rendszeres prosztatarák-szűrés javasolt!

NOVEMBER HÓNAPBAN AZ UROLÓGIAI SZŰRŐVIZSGÁLAT MELLÉ PSA LABORVIZSGÁLATOT ADUNK AJÁNDÉKBA!

X Tagore Med - Széchenyi 2020