Kövessen bennünket!
Foglaljon hozzánk időpontot applikációnkkal vagy +36 20 280 3939 +36 20 412 6828

Blog

Áttörés a koronavírus-fertőzés diagnosztikájában!

Új, minden eddiginél nagyobb pontosságú, szakmailag validált és költséghatékony módszer jelent meg a koronavírus elleni harcban a Tagore Medical Center portfóliójában.

Eddig az orr- és garatnyálkahártyáról vett légúti minta PCR elemzése volt az egyetlen biztos módja az akut fertőzés kimutatásának, de költségessége és a mintavétel kellemetlensége sokakat visszatartott a mintavételtől, mely a vírus elleni küzdelemben jelentős hátrányt jelent.

2020. szeptember 9-től azonban elérhető a Tagore Medical Centerben a nagylaboros pontosságú, 100%-os szenzitivitású és specificitású korai típusú fertőzést mutató IgM antitest elemzés nagyon költséghatékony áron. A mintavétel előnye, hogy ehhez egy cső vérminta szükséges, ezért nem kell a légúti mintavétel kellemetlenségeit kiállni. A módszerrel az IgM antitest vérszintje pontosan meghatározható, mely a fertőzést követően 1-3 nappal kezd megjelenni abban az esetben, ha a vírus az immunrendszer speciális vírusellenes sejtjeivel kapcsolatba kerül.

A korábban átvészelt fertőzést mutató IgG típusú antitest elemzés ugyanabból a vérmintából elvégezhető, mellyel eddig nem látott pontossággal lehet a fertőzés kialakulására és lezajlására következtetni.

Keresse a közel 100% pontosságú IgM (aktuális fertőzés) és IgG (lezajlott fertőzés) antitest elemzéseket a Tagore Medical Centerben most igen kedvező áron:

  • IgM antitest elemzés:               12 000,- Ft
  • IgG antitest elemzés:               12 000,- Ft
  • IgM és IgG antitest elemzés:   16 000,-Ft

 

A Tagore Medical Center csapata

X Tagore Med - Széchenyi 2020