H-8230 Balatonfüred, Gyógy tér 3.
Időpontfoglalás (H-P: 09-17h): 06 20 280 3939

Blog

10 érdekesség, amit a szemhéjplasztikáról tudni érdemes

Az idő előrehaladtával a szemhéjakon bőrfelesleg képződhet, a bőr elvékonyodik, melynek hatására a szemhéj lógni kezd, megduzzad vagy “táskák” jelennek meg rajta. Ezt az állapotot tovább súlyosbítja az alváshiány, a stressz, ami gyakran fáradt és kevésbé élénk megjelenést eredményez.  

Kortól és nemtől függetlenül, ha szeretné visszakapni szeme korábbi fiatalos ragyogását, akkor Önnek szemhéjplasztikára lehet szüksége.

 

Íme 10 érdekes tény a szemhéjplasztikáról:

1. Az alsó és felső szemhéjplasztika ma már az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárásnak számít, jelentősen gyakoribb, mint az arcplasztika. 

2. Számos oka van annak, hogy egyes nők és férfiak a szemhéjplasztika mellett döntenek. Sokszor a kinyúlt bőr (felső szemhéj), mely a kötőszövet gyengülésével és a zsírszövet előtüremkedésével jár, a látást is akadályozhatja.  

   Felső szemhéj tipikus problémái:

  • megnyúlt, ráncos bőr
  • lógó szemhéj
  • látás zavarás
  • rendszeres fejfájás
  • látás segítésére homlok megemelésével fokozott homlok ráncosság kialakulása

   Alsó szemhéj tipikus problémái:

  • bőr ráncossága
  • “táskák”, sötét karikák kialakulása a szem alatt
  • "duzzadt" táskás szemkörnyék

3. A szemhéjplasztikát gyakran más beavatkozásokkal együtt végezzük: részét képezheti az arcplasztikának vagy szemöldök felvarrásnak.

4. A szemhéjplasztikát helyi érzéstelenítésben végezzük, a műtét után tehát nem jelentkeznek az altatás kellemetlen mellékhatásai.

5. A plasztikai sebészek által alkalmazott különleges műtéti technikának köszönhetően a szem formája, íve nem módosul, a beteg a fiatalabb kori tekintetét kapja vissza.

6. Az alsó és felső szemhéjplasztika egyszerre is elvégezhető. A páciensek gyakran úgy döntenek, hogy a teljes szemhéj helyreállítása érdekében a felső és alsó szemhéjplasztikát egyidőben elvégeztetik. 

7. Mennyire lesz tartós az eredmény? A szemhéjplasztika nem tudja teljesen megakadályozni a természetes öregedési folyamatot, azonban az elért eredmények sok-sok éven át élvezhetőek. 

8. Szemhéjplasztika segítségével eltávolíthatók a szem alatti táskák, sötét karikák, amik az állandó fáradtság érzetét kölcsönzik a szemeknek. A szem ezáltal fiatalosabb és frissebb megjelenésűvé válik.

9. A műtétet követően a hegek gyorsan eltűnnek, egy hét után megtörténhet a varratszedés, a végleges állapot 2-3 hónap elteltével alakul ki.

10. Szemhéjplasztikával természetes eredmény érhető el. Egy tapasztalt, specialista segítségével elvégzett szemhéjplasztika műtét eredményei rendkívül természetesek lesznek. A beavatkozás lehetővé teszi nők és férfiak számára egyaránt, hogy szemük újra fiatalos, kipihent és élettel teli legyen.

 

Ha szemhéjplasztikai beavatkozást szeretne, jelentkezzen személyes konzultációra tapasztalt plasztikai sebészeinkhez, ahol részletesen átbeszéljük az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

 

Időpontfoglalás